Register Groenverklaringen

Welkom op de website van het Register Groenverklaringen. Dit is een openbaar register voor nieuwbouwprojecten die voldoen aan de voorwaarden van de Regeling groenprojecten. Projecten die hieraan voldoen kunnen een Groenverklaring ontvangen. Die is van belang voor het aanvragen van bijvoorbeeld hypotheekproducten met een rentekorting.

Bekijk hier de projecten Registreer als aannemer

De Regeling groenprojecten is een gezamenlijke regeling van de Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het Ministerie van Financiën. Zij stimuleren hiermee duurzame en innovatieve (bouw)projecten. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) toetst namens de Minister van Economische Zaken de projecten. Na positieve beoordeling geeft RVO een Groenverklaring af.

Naast een overzicht van projecten met een Groenverklaringen, kunnen aannemers en ontwikkelaars via het Register op een eenvoudige wijze een Groenverklaring aanvragen voor een duurzaam nieuwbouwproject.

Potentiële kopers kunnen in dit Register zien of het beoogde nieuwbouwproject een Groenverklaring heeft. Een verklaring kan worden gebruikt voor het aanvragen van bijzondere hypotheekproducten met bijvoorbeeld een rentekorting. Het Register wordt beheerd door SMK (Stichting Milieukeur).

Veel gestelde vragen.

Meer informatie over de Regeling groenprojecten.

Meer informatie over Regeling groenprojecten voor nieuwbouw woningen.